Door de sterke toename van digitale alternatieven voor boeken, is het risico van onverkochte fysieke voorraad de laatste jaren sterk toegenomen. Als een van de grootste digitale printbedrijven in Europa heeft Printforce zich volledig gespecialiseerd in het voorraadloos en volledig geautomatiseerd produceren van deze producten.

In nauwe samenwerking met grote internationale uitgeverijen heeft Printforce een verregaand, kostenbesparend instapmodel ontwikkeld: De uitgever stelt de PDF bestanden beschikbaar, waarna Printforce deze bestanden gereed zet in een digitaal boekenmagazijn. Hierna zijn de titels op afroep te bestellen op het moment dat de uitgever ze nodig heeft of reeds heeft verkocht.

Printforce zorgt er voor dat de bestelde boeken volgens de kwaliteitseisen van de uitgeverij worden geproduceerd. We zorgen dat uw boeken op de juiste tijd, op de juiste plaats terecht komen. Direct gekoppeld aan bijvoorbeeld een webshop of magazijn. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat er geen kapitaal blijft vastzitten in voorraden. De uitgever wordt weer uitgever in plaats van bankier.