De grafische markt is aan snelle veranderingen onderhevig. Dit dwingt ons continue te innoveren. Door samenwerking met de beste (inter-)nationale partners op het gebied van warehousing, logistiek en distributie, wil Printforce voorop lopen in het aanbieden van vernieuwende dienstverlening. Hierdoor kunnen wij onze klanten ook in de toekomst voorzien van de beste oplossingen die de productie-distributie tijd verkorten, (internationale) verkoopkanalen binnen handbereik brengen en e-commerce en print-on-demand eenvoudig te implementeren maken.

Via logistieke partners KNV/KNO (Duitsland) en CB (Nederland) is het mogelijk om titels direct in de verkoopkanalen in Benelux en DACH landen verkrijgbaar te maken. In-warehouse printen maakt de overgang van voorraadproducten naar print-on-demand productie zeer eenvoudig. Ook het combineren van print-on-demand productie en voorraadproductie is direct mogelijk.

Samen met online partner Mijnbestseller worden mogelijkheden geboden om eigen of door de markt aangeboden (self-publishing) content in een webshop omgeving zowel in digitale als papieren vorm te verkopen, produceren en distribueren.

Voorbeeld
Onder de naam Joint Book Services (JBS) is Printforce een unieke samenwerking aangegaan met het Centraal Boekhuis in Culemborg. Voorheen lagen duizenden boeken letterlijk op voorraad te wachten op uitlevering aan de boekwinkels. Na het digitaliseren van het grootste deel van de boeken, zijn deze boektitels inmiddels opgenomen een digitaal magazijn. Vanuit dit digitale magazijn van JBS kunnen Nederlandse (online) boekhandels op ieder gewenst moment boeken bestellen. Uitlevering geschiedt direct naar de consument of naar de tussenhandel. Door het digitaliseren van boeken kan on demand en volledig voorraadloos worden geproduceerd. Hierdoor kunnen ook oude of minder gangbare titels beschikbaar blijven of komen voor de markt.