Tijdens het 2015 Future Book Forum gehouden in november in München hebben Printforce en Brill de Innovation Award ontvangen voor hun grensverleggende samenwerking in het streven naar optimale POD kwaliteit en leverbetrouwbaarheid voor single copy boeken.  Van de vier internationale kandidaten die zich tijdens het Forum mochten presenteren werd deze unieke samenwerking tussen Printforce en Brill door honderden vakcollega’s verkozen tot meest innovatieve showcase.  

POD technologie blijft zich enorm verbeteren, maar in de markt blijft een grote variatie in kwaliteit en kosten zichtbaar. Tijdens de gezamenlijke presentatie werd duidelijk hoe Printforce zichzelf blijft ontwikkelen om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de markt en van Brill, zonder hierbij in te boeten aan kosten en time-to-market. Dit heeft ertoe geleid dat Brill, als academisch uitgever werkzaam in een niche-markt, bijna 90% van haar nieuwe boeken en 99% van haar journals via print-to-order (PTO), voorraadloos dus,  kan realiseren.

“De samenwerking met Printforce helpt Brill om flexibel en innovatief te blijven," aldus Emile Kranendonk, team leider Production & Distribution van Brill. "Er is geen traditionele koper-leverancier relatie, maar een partnerschap, waarbij we nauw samenwerken om producten van de hoogste kwaliteit voor onze klanten te realiseren."  

"Door samen te werken als partners hebben Printforce en Brill indrukwekkende verbeteringen in voorraadbeheer, totale kosten van eigendom en betrouwbaarheid gerealiseerd," zegt Rombout Eikelenboom, managing partner van Printforce, “En dat dit nu ook nog eens met deze vakprijs is beloond, daar zijn wij erg trots op”, aldus Eikelenboom.