Printforce uit Alphen aan den Rijn heeft eind november op de Canon Expo in Parijs bekend gemaakt te investeren in een Océ VarioPrint i300 high speed losblad inkjetpers. Hierdoor wordt een belangrijke stap voorwaarts gezet bij het on demand digitaal produceren van lagere aantallen soft- en hardcover boeken, journals en tijdschriften.

De productie van de vele printing on demand orders door Printforce gebeurt nu hoofdzakelijk rotatief. De Océ VarioPrint i300 is een vellenprinter, waardoor het makkelijker wordt verschillende papiersoorten in ulta-kleine oplages te printen.

Printforce directeur Rombout Eikelenboom over de nieuwe machine: “Voor ons is deze uitbreiding een logische volgende stap. We hebben een flink percentage aan kleinere jobs op verschillende papiersoorten. Je ziet in de digitale communicatie met name kleurenbeeld. Dat gebruik met veel kleur vertaalt zich ook naar print. Als we naar toner zouden overgaan krijg je een andere look en feel. Daarnaast is kleur in inkjet een stuk betaalbaarder. Met deze inkjet innovatie is de kleur kwaliteit tevens hoger geworden. Op deze manier krijgen onze klanten wat ze verwachten."