Door een sterk groeiend volume in aantallen van zowel soft- als hardcover boeken heeft Printforce besloten de afwerking van boeken nog verder te automatiseren en deze tegen beheersbare kosten

Door een sterk groeiend volume in aantallen van zowel soft- als hardcover boeken heeft Printforce besloten de afwerking van boeken nog verder te automatiseren en deze tegen beheersbare kosten industrieel te gaan verwerken. Dit doet het bedrijf door te investeren in twee nieuwe KOLBUS-bindlijnen en onze bestaande bindlijn te optimaliseren. Door een intensieve en open samenwerking tussen Printforce en KOLBUS is er nu een geïntegreerd productieplatform gerealiseerd dat uniek is in de wereld: Er is geen verschil meer in kwaliteit tussen conventioneel boekbinden en brocheren vs. Books on Demand!

In september is de eerste nieuwe lijn, de KOLBUS KM200 Bookjet® garenloos brocheerlijn voor soft- en hardcover productie geplaatst en deze draait inmiddels naar volle tevredenheid. De tweede lijn, de KOLBUS BF530 Bookjet® bandzetlijn voor het hardcoverboek, is in november geïnstalleerd en inmiddels ook volledig operationeel. Van beide bindlijnen zijn de ervaringen vooralsnog ongeëvenaard. Naast bovenstaande nieuwe bindlijnen heeft Printforce de bestaande KOLBUS boekbandmachine, DA 270D met dwarssnij-inrichting voor variabele rug dikte, voorzien van Barcode leessystemen. Hierdoor kan de techniek het complete proces van Print tot Boek bewaken, sturen resp. corrigeren.

Met deze investeringen blijft Printforce ook de komende jaren technisch voorop lopen in digitale boek productie en kan het digital printbedrijf soft- en hardcover, Nederlandse en wereldwijde orders voortaan nog efficiënter en met conventionele kwaliteit afhandelen.

Bij Printforce worden tijdschriften, boeken en wetenschappelijke uitgaven in zwart-wit of full colour, in harde band of soft cover, in grote aantallen en in “single copy”, on Demand, digitaal geprint en in hoge kwaliteit afgewerkt in onze vestiging in Alphen aan den Rijn en van daaruit wereldwijd gedistribueerd. Alle orders worden 24 uur per dag en 7 dagen per week door het eigen Software systeem van Printforce volledig automatisch verwerkt vanaf de order intake tot en met de facturatie. Hierdoor zijn titels altijd leverbaar zonder fysiek voorraadrisico voor de uitgever.