Afkoop van CO2-emissie maakt Printforce volledig groen

Verduurzaming, een punt dat al jarenlang hoog op de agenda staat bij Printforce. Omdat wij het belangrijk vinden dat we nog heel lang kunnen genieten van alles wat deze aardbol ons te bieden heeft, proberen wij iedere dag weer zo verantwoord en duurzaam mogelijk te ondernemen.
Wij zijn dan ook trots om te mogen delen dat de productie bij Printforce vanaf nu als volledig groen door het leven gaat.

Volledig groen

Wat is de reden dat wij ons vanaf nu volledig groen mogen noemen?
Ons concept – Digitale Print on Demand – was altijd al de meest milieubewuste keuze; door te kiezen voor deze manier van drukken wordt afval zo veel mogelijk beperkt en is er geen overproductie. Bovendien is onze ingekochte elektriciteit, middels GvO’s (Garantie van Oorsprong), volledig groen.
Nu wij ook alle resterende CO2-emissie compenseren door middel van certificaten in groene projecten hebben we de status “groen” bereikt.


We zijn er nog niet

Ook al hebben we inmiddels hele mooie stappen gezet (zo hebben wij ook ons machinepark vernieuwd, waarbij de vervanging van de IS2400 voor de CS8160 heeft geresulteerd in 75% minder energieverbruik zonder dat dit ten koste gaat van de output) en mogen we ons een groen bedrijf noemen, zien wij nog meer kansen voor verduurzaming in de toekomst. De eerste voorbereidingen hiervoor zijn al getroffen en wij zijn er ook van overtuigd dat het lijstje nog een stuk langer gaat worden.

Waar wij op dit moment al mee bezig zijn:

  • Wij zijn ons energieverbruik waar mogelijk aan het verminderen en we willen meer gebruik gaan maken van de terugwinning van energie.
  • Wij gaan onze grondstoffen nog optimaler benutten waardoor we afval kunnen verminderen.
  • We gaan bezig met een verdergaande omschakeling van tonertechnieken naar inkjettechniek met watergedragen (milieuvriendelijker) inkten.

Wij streven naar een hele mooie toekomst, waar drukwerk nog steeds onderdeel gaat zijn van het dagelijks leven.